Tuesday, September 20, 2011

:: Sanah Helwa ya Jamil ::

Sanah Helwa ya Jamil a.k.a Hepi BornDay pada sahabat2 yang berkenaan pada tarikh ari ni..yea..hehee..esp kepada officer2 di LHDN & institusi kewangan yang berkenaan.hehee

kepada sahabat2 yang berkenaan, saya dengan berbesar hatinya ingin mengucapkan:
Selamat Hari Lahir yang ke....entah laa..hee..tapi yang pasti sahabat2 sume dah tua2..hehe


Selamat menjadi matang dengan cepat..(untuk miss fazilah, ko sila jangan berperangai kebudak2an lagi ea even aku rasa antara kita ber3 aku la yang terbudak2 sikit.hehehe)...untuk sahabat yang lain2 sila la jugak menjadi matang dalam apa jua keadaan sekalipun..

Semoga dipanjangkan usia dan dimurahkan rezki oleh Allah...& semoga sentiasa berada di bawah lindungan rahmatNya serta menjadi hamba yang sentiasa diberkati olehNya jugak..aminnn...

Ni kek untuk korang..kek alam maya dari goolge..hehehe..rase la ea..tataw sedap ke x..


(sumber : google laaa...)

Last sekali....semoga sahabat2 gembira selalu..=) lame xjumpa korang..rindu laa..xsangka ramai sahabat2 ku yang jadi baby born arini..meriahnye setiap kali 20 September tiap tahun dapat kawan2 macam korang..

Wednesday, August 24, 2011

PTD oh PTD

denga tajuk pon dah tensen..hadoiii...sumenye gara2 dapat gi exam PTD la ni..terus tido xlena, makan xlalu dsb nye lah. (ceehhh..menipu betoi..) hahaa..mule2 rase macam excited la dapat surat SPA nak gi exam ni.tapi bile tengok gaye nak examnye..fuhhh...susah kot..dan semestinye peluang untuk meluluskan diri tu begitulah tipis dan nipis sekali..macam2 kene usaha dulu..ape lagi..satu.dua.tiga.mulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...haha..*terencat sebentar.

tapi kan...
makcik aku kata (setelah aku dok hingaq2 kat telinga dia kata susah100x)..pegi je lah..ape2 pun keputusan mesti akan ada nanti..samada yes! or No!..yang penting berusaha dulu then berdoa serta bertawakkal lah lepas tu..berdasarkan pengalaman kawan2 aku la kan..ade yang dah pegi exam tu dua tiga kali.tapi tetap xlepas jugak..bererti...ianya sukar sekali.mane ade benda yang senang dalam dunia ni kan3!

Saturday, July 30, 2011

Ramadhan Kareem

Ahlan wa sahlan ya Ramadhan kareem


..sempena Ramadhan yang penuh mulia lagi barakah ni jom kita sama2..

DELETE semua FILE kebencian
INSTALL anti-virus egonisme...
RESTART kehidupanmu dgn kasih
REFRESH peribadimu
DOWNLOAD kesabaran
UPLOAD tingkahlaku yg benar
Jgn meng-'UNDO pengalaman buruk
COPY & PASTE semua pengajaran & ilmu yg baik
Jgn TURN OFF slgi mmpu utk hidup

(sumber : rakan2 yg baek)

Thursday, July 28, 2011

"We've all changed"

Dulu..kini..berbeza & berubah


Dulu.

dulu..


dulu.....


kini.....

Things change. People change. Circumstances change. Relationships change. You either have to accept the change and be happy with it or walk away and never look back.



Kini......


semudah itukah untuk di akhiri???


Tuesday, July 26, 2011

Semoga Dipermudahkan....

Semoga dipermudahkan segala urusan untuk hari2 yang bakal di lalui lepas ni..wah2..puitis gitu..bukan ape..cube nak bagi semangat dekat diri sendiri nie.ate nye da xde sape lagi nak bagi semangat dah skang ni,teman kena bagi semangat dekat diri sendiri le gamaknye nee..haish2..tertouching la pulak..=(

::.....just try my best ....::



dalam situasi aku skang ni..hanya bertawakal selepas berusaha
bukan bermaksud nak menyerah terus kepadaNya..usaha masih dititipkan bersama..semoga dipermudahkan..


aminn...

Tuesday, June 14, 2011

::Yeah!! i'm back!::

Yeahhh!!!! i'm back!
hehehe...
seratus taun entry yg dah basi ni jd muka depan belog aku.haha..alasan xmau update belog:.malas.xonline.xtaw nak citer ape..=)tapi yang utamanye aku dah lama xonline la..almaklumla la duduk dirumah goyang kaki..ne de intenet kat umah aku..ade pun nak kene gi cc..ah boring..lembap giler cc pon..bek xyah bukak cc.hee..tapi ok la jugak untuk budak2 kampung aku yang boring2 p men game kat situ..riuh rendah..segala macam jenis budak ade..tambah lak skang ni time cuti sekolah..fuhhh.. credit untuk abg azhar sebagai pemilik cc yang comel.haha..sempat lagi..

yang bestnye..kalo aku pegi situ mesti dapat tempat yang spesel..dia bagi aku dok tempat dia..haha..sebab yang 2 laju sket intenet dia,,hehe..bese la.aku kan suke2 komplen..kang aku komplen malu lak dia..kui2.jahat2..sory ye bang..len kali sy bayar double okeh..=)


masih xde perubahan lagi dengan life aku neh..uwaa...bile rezki nak datang neh...datang la.datang la.nak keje...tapi kawan aku kata jgn putus asa..maybe resume yang ke seratus hantar baru dapat..heee..
yeahh! teruskan2!




Monday, May 09, 2011

5 Soalan Untuk UUM

ALOR SETAR, 9 Mei: Tindakan Umno mempermainkan isu rebat cukai tanah untuk 
Universiti Utara Melaysia (UUM) terbukti mempunyai agenda politik apabila isu cukai
tanah lain-lain institut pengajian tinggi awam (IPTA) tidak dibangkitkan.

Laman Kedahlanie telah membangkit lima isu untuk dijawab oleh para pemimpin
Umno  dan orang ramai ekoran usaha keras Umno untuk memburukkan kerajaan
negeri Kedah ini.
Soalan-soalan yang dikemukakan itu adalah:

1.  Cukai  tanah  UUM  cuma RM0.20 semeter persegi, cukai tanah UiTM Merbok
RM0.55  semeter  persegi.  Kenapa  BN  Kedah tak desak kerajaan negeri bagi
rebat kepada UiTM Merbok sama? Dua-dua tu IPTA jugak kan?

2. Cukai tanah Universiti Malaysia Perlis (UNIMEPs) RM0.50 semeter persegi.
Menteri yang jaga  IPTA  hentam  Kedah  sebab  tak  bagi rebat kepada UUM,
mengapa menteri  tu tak hentam Perlis yang diperintah BN kerana tidak bagi
rebat kepada UNIMEPs?

3. Kerajaan Pusat bagi RM300 juta setahun belanja urus UUM termasuk
cukai tanah. UUM kata tak cukup duit, kemana agaknya UUM habiskan
peruntukan cukai tanah yang diberi Pusat itu?

4.  BN kata Kedah tak prihatin dekat UUM sebagai institusi pendidikan.
Baiklah  BN  yang  prihatin.. mengapa setiap pelajar nak masuk belajar
UUM kena yuran? Mengapa tak bagi percuma semuanya?

5. UUM yang mengaku tiada duit (uzur), tahun lepas umum syarikat miliknya
untung  RM80  juta. UUM dakwa bukan bussines oriented guna premis dan
tanah yang  cukainya  berstatus  IPTA  (semeter  persegi RM0.20) hingga buat
untuk besar  tapi  susah  nak  bayar  cukai ikut kadar sebenar.
Agak-agak perangai macam ni namanya bertanggungjawab ke tak?
( Sumber : HarakahDaily )
:: mase jalan2 dekat fb membe2 tadi tejumpe lak link pasei artikel nie..so,
just nak share kat sini..xbrani nak komen lebih2..ni isu sensitip..haha.. ::
juz alert je dengan isu yang berkaitan dengan tempat yang penah bagi ilmu
dekat aku dulu..(ceehhh..alert bila aku bukak intenet je laa..haha..)

:: Selamat Hari Mak ::


saya sangat sayang mak saya!..selamat hari Ibu mak..~
ade kawan aku cakap kalo kita wish dekat fb or mne2 medium maya yang len mana mak kita nak taw..huhuu..so,dia soh wish depan2 je..aku da wish..lalalalalaaa...
ni bukan ape..just nak melekatkan memori dekat tempat yang kite selalu singgah...

Hepi MOTHERs Day
=)



(Sumber: Google)

nie pic dengan mak..sebelum jalan g Tanjung Dawai..heee..dekat rumah maksu


nie dekat Tanjung Dawai..penuh dengan ikan masin..haha..tempat ni je yang cantik nak amek gmbo pun..dengan cousin cik an..


kitorang sebenanye g umah cousin dulu dekat Sungai Petani..so,terus pegi Tanjung Dawai nak pi beli ikan masin dengan belacan..hahahahaaa...

Friday, May 06, 2011

si comel ku cakkk!..~Nur Dayani Muhaimin


tadaa...ni anak sepupu rapat aku aka anak buah aku jugak la..hee..mengaku le pulak..halal laa..mintak pinjam jap ye min+kak intan..
"nak alan2"..sgt comel..


 alan2 di tepi pantai..merenung mase depan bile dah ade adek nanti..haha..kene duduk dengn acik laa...





dengan acik die ..


ni ayah dgn ibu dayani..bakla nak dapat adek baru..xsaba nak tggu baby baru dayani..hehe

Friday, April 22, 2011

MedSi

baru lepas cek senarai nama untuk ujian MedSi DPLI 30 April nie..terpaksa berdukacita sebab tak terpilih nak pegi ujian tu..tiga empat kali cuba cek kot-kot la salah isi no i/c kan..tapi result dia still sama juga

"harap maaf..Anda tidak terpilih untuk menghadiri ujian ini."

fuuhhh..rasa macam susah nak bernafas sikit bila dapat taw nie..keciwa lagi..mungkin ada hikmah disebalik yang terjadi ni..dan ada yang lebih baik lagi menanti di masa hadapan..amiiinn...

Wednesday, April 20, 2011

1 Dis 2010

boring-boring...tibe2 teringat pulak dinner KWSP Taiping last 5 month ago..best sangat..even aku dengan kawan2 dah abes praktikal dekat situ tapi kitorang still dijemput memriahkan majlis..hehee..

antara muka2 hepii malam tu..


semua yang hepii2 lagi..


ni geng2 bujang..


kami bertiga yang tak penah tak gelak..haha


korok sakan cik khai...=)


cik Murad tunjuk bakat terpendam..sedap giler dia nyanyi..


pic ramai2 lagi penutup majlis...


tenkiu sume jemput kami yea..=)





Sunday, March 20, 2011

:: untung sabut timbul, untung batu tenggelam ::

euuww..cuba nak berkias pulak kan.hehee
entri nie bdasarkan entri lepas yang aku tulis la kan..uhuu..intrvw aku dah berakhir around 1 O'clock tadi..hurmm..no komen laa..position sales executive, so no wonder la sume soalan yang panel tu tanye lebih kepada macamne nak achieve goal bila kita buat sales..ouuhh...boring! aku xminat la nak buat sales ni..cuma nak mencuba nasib..mana taw ada rezki kat situ kan..tapi rasa macam tak kot..end of d session, panel penemuduga tu cakap.."okeh.nanti kami call u back la if ada ape2 hal "..owh pehliz laa..jawapan nak sedapkan hati je lah tu..huhuu..why not kalau dia terus terang je kan cakap "maaf yea,anda bukan orang yang kami cari "..so dengan senang hati or sedih hati ke ape ke kita akan rasa oke..xlayak! so xde nak simpan or perap harapan dgn intrvw tu..haisshhh...

mase 1st aku datang tu, muka yang mula sekali aku nampak adelah sorang guy ni.(group panel penemuduga la kan).umo tak taw la..around 29 to 30++ laa..i guess da kawen kot.huhuu..(kenape mesti gelak..:)).1st pandang aku dah blh agak sikit2 la..dia ni gaya muka nak kondem orang kaw2..pastu nak blasah orang giler2 n else la yang seangkatan dgnnya..tup2 aku kene dengan dia la pulak..dia yang intrvw aku dgn sorang lagi chinese..wargghhh..stress...memang kaw2 kene..cam hampeh..segala mak nenek perli ade..takpe2..aku harus mencuba.yeaahhh!!!haha..dia perli aku sebab aku cakap nak cari pengalaman je.bukan nak keje sungguh2.eeshh..salah ke nak cari pengalaman???eee..xpaham.

ahaaa..abes kes panel penemuduga tu tadi kan..ade satu cite lagi ni yang lebih memeranjatkan aku.(act takde la teperanjat sgt pon..just teruja je lah dgn situasi tu) haha...masa sebelum dorang panggil aku masuk dalam..aku pun berangan la kan (hobi i taw,haha) then, tibe2 aku nampak ade la sekumpulan mamat2 hensem neh dok bejalan2 nak menuju ke arah kitorang2 yang tnggu nak intrvw neh.(boleh laa hensem sikit2..haha)..gaya nak up je dorang neh..macam ala2 pegawai la lbh kurang..tapi rupnye dorang ni pon nak dtg intrvw jugak.haha..u knoe wut??sorang budak tu aku kenal la pulak...laaa..budak uum jugak. aku kenal dia masa same2 kursus dekat langkawi dulu..naseb dia kenal aku jugak..kalo tak, malu i taw. :)


Friday, March 18, 2011

InsyaAllah.... :)

Berdoa kepada Allah & always believe these 3 things: Allah Answers your prayers in 3 ways: He says YES and gives it to you. He says NO and gives you better. He says WAIT and gives you the best.. :))


takutnye nak tunggu hari esok..aduhh..macam2 la aku ni.
cadangnye nak pegi walk-in-interview dekat SSL Traders esok.tapi serius aku cakap la.perasaan berdebar2 ni menganggu sungguh. macam la nak kawen esok (tapi kalo kawen lelaki yg berdebar lebih kot.takut masa nak akad nikah xlepas.hehe).haish..
mule2 aku yang beria2 nak pegi.last2 aku yang macam tak mau p pulak.jenuh kena marah dengan mak aku..alaaa..kene pegi jugak la nampaknye esok neh.
tapi....
 dalam iklan tu dia state nak 2 years experience..tapi aku ni bukan takat 2 years..1 month pon takde lagi experience pasal sales ni..nak ke dia intrview aku esok nie.. :(
tapi lagi..
mak aku cakap cuba je la dulu..'kun fa ya kun'
kalau Allah nak bagi tu tak kira la macam mana pun, InsyaAllah akan dapat..pastu mak aku cakap lagi..kalau tak dapat pun takpe..just try untuk dapatkan pengalaman cara2 nak intrvw..hmm...lastly..aku pun decide nak pegi la esok..untuk cari pengalaman intrvw..takde la nanti bila ada intrvw lain aku macam kera dapat bunga kan..huhuu..
semoga dipermudahkan olehNya esok..


(sumber google)

amiiiinnn....




Tuesday, March 15, 2011

.: Finally :.

nak tunjuk muka comel ni dulu..........

OMG..comelnye makhluk rabbit neh..rase nak picit2 hidung dia.hehe
(sumber dari google yea)

ouwhh..finally aku berenti keje jugak.heee..besenye orang kalo benti keje sedih.aku seronok pulak kan.bukan ape..bila kita keje dengan tekanan so kita tak rasa hepi n hati pn tak senang .baek benti je kan..banyak sangat masalah dalamannye bile keje dekat situ..organisasi kecik je pun..tapi bile dah bos macam hampeh..so akan jadi hampeh jugak lah suasana tempat keje tu kan..emm..anyway..tenkiu jugak la dekat my bos sebab sepanjang saya keje dua bulan lebih dekat situ saya dapat la pengalaman siket bout dunia keje yang penuh dengan dugaan dan cabaran..ceewahh..ayat nak up je..hehe..


nie lagi cumel kan..sape la punye keje masukkan dalam gelas..haha
(sumber dari google)

tadaaaaaaaaaaaaaa............



SORRY..IMAGE TAK BOLEH DI UPLOADKAN ATAS SEBAB2 TERTENTU


nie la klinik tempat aku keje..ceehh..nak promote ni sebenanye..sape2 sakit gigi pegi la cabut or tampal or else kat klinik ni yea..harga boleh tahan la mahalnye..kikikikk..kalo rase duit belebihan sila lah ke klinik ni..=)

emm..bila dah benti keje ni maknanya sekarang ni status aku adalah penganggur terhormat kembali lah kan..hehe..nak cari keje lain ni..


keje datang laaa..datang laaa....nak keje balik..tapi xmau dekat situ lagi..aaa...tlong2!!..


mesti berusaha dengan lebih kuat untuk dapatkan keje kembali..buat sementara ni nak balik rumah dulu..rehatkan otak dan minda yea..hehe..

hopefully dalam masa terdekat ni ada la rezeki untuk keje semula..bila xkeje ni, so paham2 je la kan.poket kosong kot..

amiiinnn....

semoga dipermudahkan olehNya..

Sunday, March 13, 2011

.:Kenapa Aku Masih Solo?:.

OMG...kenape banyak sangat soalan untuk aku sejak akhir-akhir ni..mostly soalan yang berkaitan bila nak kawen??..euwww..sangat2 membuatkan aku pening++++
bile jumpe sorang tanye..sorang tnye..sorang lagi, tnye lagi...fuuhhh...soalannye..dah habis blaja ye..bila nak kawen?ouuhh...sabar la weee..aku keje pun belom kot..nak la merasa pakai dwet sendirik dulu..nak pakai kete..nak beli rumah...haha..see,banyak kot impian aku nak buat lagi sebelum kawen..itu pun kalau dan laa kan..bak kata orang kalau dah sampai seru tu..tunggu ape lagi kan..sementara nak sampai seru tu try la nak penuhkan sume impian tu..
tapi
-
-
-
-
-
yang paling-paling penting skali nak bagi duit kat mak aku dulu...nak bagi mak merasa duit anak dara dia yang sorang neh..hehe..nak balas jasa dan pengorbanan mak selama ni (walaupun hakikatnya pengorbanan mak tu memang kita tak mampu nak membalasnya)..atleast nak bagi mak gembira...nak bagi mak taw,anak mak ni sgt2 menghargai ibunya yang melahirkan,membesarkan dan mendidik sampai la sekarang nie..emm..touchin' la pulak..
bak kata orang kalo ade jodoh tu tak kemana lah..hehe..



artikel ni saje nak share + nak bagitaw luahan isi hati neh.hehe..copy dari i luv islam..
(lebih kepada nak meredakan hati laa sebenarnye ni..:) hahahaa)

Sunday, March 06, 2011

I've learn t0day



“Jangan terlalu baik, saya akan merindui awak.”




i miss u...


“Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai awak.”


i like da way u smile...


“Jangan jadi terlalu rapat dengan saya, saya mungkin jatuh hati dengan awak.”



ouuchh...i tersuka u =)


Wednesday, March 02, 2011

lalalalaaa..mari menyanyi =))



euwww...abg Yi Jung & kak Ga Eul. sooooo sweet




teringin nak pegi korea.bila agaknya boleh sampai nie..cepat la masaa...=(



Tuesday, February 22, 2011

da sweet-sweet Sunday


saje nak tunjuk makanan yang sedap-sedap jea.hehe..nak suggest dekat korang laa..sedaappp....
ni suma gara-gara pegi makan dekat Taiping Sentral hari ahad aritu..jalan-jalan pastu nampak kedai siam.so,rasa macam nak try la kan..
antara menu yang macam menarik dan penah aku makan masa kat sintok dulu (makanan berunsurkan ala-ala Thai gitu..)hehe

-nasi goreng tomyam
-somtan
-pulut mangga
-nasi goreng paprik
dll
hehe..


ni nasi goreng paprik

boleh tahan la sedapnye..tapi tak boleh lawan nasi goreng daging merah yang membe aku makan la..lagi sedap beganda-ganda


nasi goreng daging merah!! wowww

ni pulak somtam!...ala-ala kerabu mangga la.tapi lagi best.makan dekat kedai tu rasa macam makan dekat restoran siam dekat sintok lak.hehe..or lagi satu rasa macam makan somtam besama2 membe2 dekat padang besar..=)

somtam lazat

lastly dah makan,ktorang pulang dengan senang hati dan perut penuh.hahaa

: saya sedih hari ini :


bila bukak facebook tiba-tiba saya jadi sedih
aduuuhhh
lain kali balik keje tak payah bukak FB lagi yea.kita perap FB lama2
saba ye hati (pujuk dengan lembut)hehe

antara sebab hati menjadi sedih:
i ---> duit saya makin bekurangan..(gaji lambat lagi..adeh..!!)
ii ---> saya rindu mak saya..(dasar anak manja)
iii ---> euwww...masalah hati (tolong control yea..!)


aik?kecik2 dah pndai cinta2

bila sedih mula rasa nak tido je...kira macam nak buang suma rasa sedih tu la kan.tapi still tak boleh hilang, melainkan kembali memohon padanNya..semoga dipermudahkan segala urusan dan dikuatkan iman serta semangat.

" When you are tired and complain about your job, Think of the unemployed, the disabled and those who wished they had your job "

emm..mudah-mudahan dipermudahkan oleh Allah..bila renung2 balik, rezki tu ada..tapi belum tiba masanya.sabar2..Usaha+Doa+Tawakal
aminn...

Thursday, February 17, 2011

Suami VS Isteri

salam....
nak kongsi satu kisah menggerunkan sket hari ni...

tadi masa tengah attend patient ade la sepasang suami & isteri ni nak buat rawatan gigi.Nak djadikan kisah, appointment petang tadi full la pulak.so,macam biasa lah..rutin harian aku kalo appointment dah penuh.seperti yang telah diajar oleh 2 orang staff yang laen.aku akan jawab mcmnie.hehe

aku:"maaf ye cik,appointment penuh la hari ni,boleh buat appointment utk esok tak?"heee...(dgn sopannye..:)))

kebetulan la pulak depan pintu masuk klinik tu ade macam air menitik dari atas.bila patient nak masuk klinik dorang tepakse elak sket ketepi supaya tak tekena air tu la..cerita ni bermula macamnie...suami isteri ni parking kete depan klinik..kirenye segala perlakuan dorang tu aku nampak dengan jelas la dari dalam klinik..so, bila dah siap parking, si isteri keluar dulu dari kereta.then baru aku nampak suami dia mengekor dari belakang..maka,berlaku lah dialog menggerunkan seperti di bawah ni:

On the way si isteri nak masuk klinik (sambil cuba nak elak dari tekena air yang menitik2 depan klinik 2.so macam slow sket la si isteri tu bejalan)

Suami: Oit,dah taw lambat dok tehegeh-hegeh apa lagi! cepat la sikit jalan tu!!

Isteri: ada air ni..nanti basah (dengan lembutnya)

Bila dah masuk klinik then aku cakap appointment penuh la pulak kan...

Isteri: macamna ni bang..

Suami: macamna apa lagi!!balik la! (dengan kasar dan mulut penuh dengan bau rokok dan aku rasa klinik masa tu dipenuhi dgn bau rokok yang sgt kuat...waaarggghhh,...geramnye aku!!!)

aku pun cakap la dekat isteri dia..akak ambik la no telefon ni,kalo nak dtg lain kali buat appointment dulu yea..tapi tak dan aku nak bagi no telefon lagi si suami dah begegas keluar dari klinik,macam nak tinggalkan isteri dia tu...Ya Allah..kesian sangat dengan akak tu..

:: aku sangat takut bila berhadapan dengan lelaki yang bengis macamtu..kesian akak tu kan..tapi tak taw la di masa-masa lain suami dia garang macamtu ke tak..haisshh...saya sangat bersimpati dengan akak tu..ya Allah mintak di jauhkan la aku daripada lelaki2 seperti itu..::







Monday, February 14, 2011

.:Garisan Cinta Laut & Langit:.



Dahulu kala, langit dan laut saling jatuh cinta. Mereka sama-sama saling menyukai antara satu sama lain. Betapa sukanya laut terhadap langit, warna laut sama dengan langit, betapa sukanya langit terhadap laut, warna langit sama dengan laut.

Setiap senja datang, si laut dengan lembut sekali membisikkan, “aku cinta padamu” ke telinga langit. Setiap langit mendengar bisikan penuh cinta laut, langit tidak menjawab apa-apa, hanya tersipu-sipu malu dan wajahnya menjadi kemerahan.


Suatu hari, datang awan... apabila melihat kecantikan si langit, awan seketika itu juga jatuh hati terhadap langit. Tentu saja langit hanya mencintai laut, setiap hari hanya melihat laut saja. Awan sedih tapi tidak putus asa, mencari cara dan akhirnya menemukan akal.

Awan mengembangkan dirinya sebesar mungkin dan menyusup ke tengah-tengah langit dan laut, menghalangi pandangan langit dan laut terhadap satu sama lain.
Laut berasa marah kerana tidak dapat melihat langit, sehingga dengan gelombangnya, laut berusaha menyibak awan yang mengganggu pandangannya. Tapi tentu saja tidak berhasil.
Lalu datanglah angin, yang sejak dulu mengetahui hubungan laut dan langit berasa harus membantu mereka menyingkirkan awan yang mengganggu.


Dengan tiupan keras dan kuat, angin meniup awan. Awan terbahagi-bahagi menjadi banyak bahagian, sehingga tidak dapat lagi melihat langit dengan jelas, tidak dapat lagi berusaha mengungkapkan perasaan terhadap langit.
Sehingga ketika berasa terseksa dengan perasaan cinta terhadap langit, awan menangis sedih. Hingga sekarang, kasih antara langit dan laut tidak terpisahkan.

Kita juga boleh melihat di mana mereka menjalin kasih. Setiap kali ke laut, di mana ada satu garis antara laut dan langit, di situlah mereka sedang bersatu.
Kadang kala kita menyedari betapa dalamnya kita menyintai seseorang di saat kita sedang kehilangannya. Dan kadangkala kita juga menyedari betapa perlunya cinta seseorang terhadap kita disaat kita amat memerlukannya.

: Moral of da story :

Cinta yang lahir dari pandangan pertama adalah cinta suci. Manakala perasaan cinta yang lahir dari kemesraan persahabatan adalah cinta sejati. Namun sukar untuk membezakan yang mana lebih abadi, cinta suci atau cinta sejati?

so,cne?ak sangat touchin' la bile bace bnde neh..hehee..ni pon copy pes gak..tapi xingt da dari mane..so credit to penulisnye yg anonymous ye..hehe

nie sume sumbangan dari rakan-rakan saye yang sgt baek hati..:credit 2 elina zaliha Mahizan & bunyamin Razi

"Sedetik….menyoroti kembali masa-masa silam,banyak yang telah disia-siakan.apa yang boleh dilakukan, hanya mampu di jadikan helaian album masa lampau yang tak mampu diputar dengan masanya untuk mengubah sesuatu yang terjadi dek perubahan zaman"


~Dalam sempit yang terhimpit, dalam mencapai yang
digapai, ku melilit tak membelit, ku melangkah tak memangkah, dan dalam diam
yang membingit, ku terus yakini Allah jualah pemberi rezeki~



~Diam tak semestinya berfikir, merenung tak semetinya mengkaji, bercakap tak
semestinya berilmu, dan bertanya tak semestinya ingin tahu..~

Thursday, February 10, 2011

OLDEN WHITE COFFE

----------------
haisshhh...just 3o minutes ago,baru balik hang out dgn Mr H & Lia..hehehe...minum2 d Olden White Coffe..hazelnut white coffe sungguh lazat..tapi tempatnye tak brape bes la.berabuk banyak..haha.len kali pegi minum kat kopitiam je lah kan3x????
3x ganda lagi bes kot dari situ...by da way,TQVM to Mr H sebab belanje kitorang lagi yea..tq100x!!!hehe

macam2 cerite laa keluar mase minum2 tu..gigi la,gemok la,K.L la,bla..bla..bla..haha.banyak lagi lah ktorng sembang tadi..enjoy laa..rase tenang sket dapat sembang2 camtu..stress ngn keje kot..Mr H cakap aku dgn Lia wanita bekerjaya.keje mengalahkan orang yg gaji 3K-4K..haha..mane taknye..malam je free.sabtu pon keje jugak..hadoiii..mane xstress
WANITA BEKERJAYA!!!

hahaha

kutuk2 Dr F pon ade jugak..maaf yea Dr...dah Dr buat perangai macamtu..kami pon terkata la sikit kan..hehee

maaf2..

thanks jugak to Mr H sebab anta balik dgn Lia..
emmm..bile balik bukak fb then tgk blog..masih sorang je lagi follower aku..xpe2..permulaan kan..tungguuuuuuuuuuuuu...hehe
sambil2 tu aku try la msg 'sahabat baik sentiasa d sisi' kan.hahaha..so,nasib menyebelahi..menerima balasan dari sana dengan riangnye.
ke'hepi'an telah melanda siket laa..untuk beberapa second ni la kan..tq2 kerana sudi mereply msgku.=)
so,blh tdo dgn lena kot malam ni.(padehal tiap2 malam pun lena kot)tapi malam ni lena lebih kot sebab ditemani bunyi bunga api yg meletop2 dari chinese taman lake view yg sambut Chap Go Mei esok..haha..
hepi Chap Go Mei untuk semua Chinese di Malaysia!(btl ke aku eje neh?)blasah je laa

ok lah.tetibe rase mengantuk pulak walopon da pekena segelas white cofee tadi..


so,gudnite lah..sweet dream..mimpi indah yea~=)
Khas untuk 'Sahabat Baik Sentiasa D Sisi
lalalaaa
daaaaaa...


Wednesday, February 09, 2011

::T.A.I.P.I.N.G::



setelah aku post banyak-banyak lagu..ni nak post entry pulak.boring punye pasal tu sebab aku share banyak-banyak lagu dari youtube ..hehee...haaa
a,ni nak share cite pasal kehidupan aku kat tepeng lak..1st entry aku dulu aku asyik dok cite pasal picnic kat langkawi je kan..hehe.xbest2.(xbest la skarang,dulu best.hehe)
-
-
-
-
-
ni gamba taman tasek tepeng!
yang pic bawah ni aku copy jek kat intenet..hehe..credit 2 empunya gamba yea..hehe

haaaa,yang bawah ni membe aku yang amek gamba..syok sangat dengan air tejun tu,,tu pasal sempat nak snap pic neh.
nie gamba last 2 week kot..aku dengan membe baek aku Lia pegi joging..pergghhh..joging dengan semangat sampai dapat la dekat bepuluh2 (bukan bepeluh2 oke!haha) gamba kitorang dekat TT tu..haha.
tanak la tunjuk gamba-gmba ktorang yang tengah semangat bejoging tu..haisshh..maluuu
hehe
=)

emm...nxt week rase macam nak ajak Lia joging lagi laa..haha..kali ni xtipu dah.joging betol2.azam nak bagi kurus..yiehaaa!!!! dengan semangatnya!!





:: Credit to my luvly Bonda =>>> mama Asiah ::



tenkiu bonda (kanan)...sweet memory ganu 2011..bonda dgn maksu dekat masjid terapung T'ganu



Jasa Bonda 

Di saat kau lena dia berjaga
Kau bersenang dia bekerja
Untuk mu tiada terbatas
Memberi tidak minta dibalas
Ingin dibinanya untuk mu
Kehidupan yang sempurna
Punya kekuatan jiwa
Punyai maruah


Leterannya dari rasa luhur
Menegur sebelum terlanjur
Itulah yang diwarisi
Pesan ibu terpahat di hati
Beringat-ingatlah berpesan pesan
Untuk kebaikan
Marah bukan kebencian
Tapi tanda sayang


Engkau semakin dewasa
Berjiwa merdeka
Sedang dia semakin tua
Membilang usia
Di saat kau berjaya
Dia tiada berdaya
Semoga kau tak lupa
Jasa bonda

Wednesday, November 02, 2011

Tuesday, November 01, 2011

Tuesday, September 20, 2011

:: Sanah Helwa ya Jamil ::

Sanah Helwa ya Jamil a.k.a Hepi BornDay pada sahabat2 yang berkenaan pada tarikh ari ni..yea..hehee..esp kepada officer2 di LHDN & institusi kewangan yang berkenaan.hehee

kepada sahabat2 yang berkenaan, saya dengan berbesar hatinya ingin mengucapkan:
Selamat Hari Lahir yang ke....entah laa..hee..tapi yang pasti sahabat2 sume dah tua2..hehe


Selamat menjadi matang dengan cepat..(untuk miss fazilah, ko sila jangan berperangai kebudak2an lagi ea even aku rasa antara kita ber3 aku la yang terbudak2 sikit.hehehe)...untuk sahabat yang lain2 sila la jugak menjadi matang dalam apa jua keadaan sekalipun..

Semoga dipanjangkan usia dan dimurahkan rezki oleh Allah...& semoga sentiasa berada di bawah lindungan rahmatNya serta menjadi hamba yang sentiasa diberkati olehNya jugak..aminnn...

Ni kek untuk korang..kek alam maya dari goolge..hehehe..rase la ea..tataw sedap ke x..


(sumber : google laaa...)

Last sekali....semoga sahabat2 gembira selalu..=) lame xjumpa korang..rindu laa..xsangka ramai sahabat2 ku yang jadi baby born arini..meriahnye setiap kali 20 September tiap tahun dapat kawan2 macam korang..

Wednesday, August 24, 2011

PTD oh PTD

denga tajuk pon dah tensen..hadoiii...sumenye gara2 dapat gi exam PTD la ni..terus tido xlena, makan xlalu dsb nye lah. (ceehhh..menipu betoi..) hahaa..mule2 rase macam excited la dapat surat SPA nak gi exam ni.tapi bile tengok gaye nak examnye..fuhhh...susah kot..dan semestinye peluang untuk meluluskan diri tu begitulah tipis dan nipis sekali..macam2 kene usaha dulu..ape lagi..satu.dua.tiga.mulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...haha..*terencat sebentar.

tapi kan...
makcik aku kata (setelah aku dok hingaq2 kat telinga dia kata susah100x)..pegi je lah..ape2 pun keputusan mesti akan ada nanti..samada yes! or No!..yang penting berusaha dulu then berdoa serta bertawakkal lah lepas tu..berdasarkan pengalaman kawan2 aku la kan..ade yang dah pegi exam tu dua tiga kali.tapi tetap xlepas jugak..bererti...ianya sukar sekali.mane ade benda yang senang dalam dunia ni kan3!

Saturday, July 30, 2011

Ramadhan Kareem

Ahlan wa sahlan ya Ramadhan kareem


..sempena Ramadhan yang penuh mulia lagi barakah ni jom kita sama2..

DELETE semua FILE kebencian
INSTALL anti-virus egonisme...
RESTART kehidupanmu dgn kasih
REFRESH peribadimu
DOWNLOAD kesabaran
UPLOAD tingkahlaku yg benar
Jgn meng-'UNDO pengalaman buruk
COPY & PASTE semua pengajaran & ilmu yg baik
Jgn TURN OFF slgi mmpu utk hidup

(sumber : rakan2 yg baek)

Thursday, July 28, 2011

"We've all changed"

Dulu..kini..berbeza & berubah


Dulu.

dulu..


dulu.....


kini.....

Things change. People change. Circumstances change. Relationships change. You either have to accept the change and be happy with it or walk away and never look back.



Kini......


semudah itukah untuk di akhiri???


Tuesday, July 26, 2011

Semoga Dipermudahkan....

Semoga dipermudahkan segala urusan untuk hari2 yang bakal di lalui lepas ni..wah2..puitis gitu..bukan ape..cube nak bagi semangat dekat diri sendiri nie.ate nye da xde sape lagi nak bagi semangat dah skang ni,teman kena bagi semangat dekat diri sendiri le gamaknye nee..haish2..tertouching la pulak..=(

::.....just try my best ....::



dalam situasi aku skang ni..hanya bertawakal selepas berusaha
bukan bermaksud nak menyerah terus kepadaNya..usaha masih dititipkan bersama..semoga dipermudahkan..


aminn...

Tuesday, June 14, 2011

::Yeah!! i'm back!::

Yeahhh!!!! i'm back!
hehehe...
seratus taun entry yg dah basi ni jd muka depan belog aku.haha..alasan xmau update belog:.malas.xonline.xtaw nak citer ape..=)tapi yang utamanye aku dah lama xonline la..almaklumla la duduk dirumah goyang kaki..ne de intenet kat umah aku..ade pun nak kene gi cc..ah boring..lembap giler cc pon..bek xyah bukak cc.hee..tapi ok la jugak untuk budak2 kampung aku yang boring2 p men game kat situ..riuh rendah..segala macam jenis budak ade..tambah lak skang ni time cuti sekolah..fuhhh.. credit untuk abg azhar sebagai pemilik cc yang comel.haha..sempat lagi..

yang bestnye..kalo aku pegi situ mesti dapat tempat yang spesel..dia bagi aku dok tempat dia..haha..sebab yang 2 laju sket intenet dia,,hehe..bese la.aku kan suke2 komplen..kang aku komplen malu lak dia..kui2.jahat2..sory ye bang..len kali sy bayar double okeh..=)


masih xde perubahan lagi dengan life aku neh..uwaa...bile rezki nak datang neh...datang la.datang la.nak keje...tapi kawan aku kata jgn putus asa..maybe resume yang ke seratus hantar baru dapat..heee..
yeahh! teruskan2!




Monday, May 09, 2011

5 Soalan Untuk UUM

ALOR SETAR, 9 Mei: Tindakan Umno mempermainkan isu rebat cukai tanah untuk 
Universiti Utara Melaysia (UUM) terbukti mempunyai agenda politik apabila isu cukai
tanah lain-lain institut pengajian tinggi awam (IPTA) tidak dibangkitkan.

Laman Kedahlanie telah membangkit lima isu untuk dijawab oleh para pemimpin
Umno  dan orang ramai ekoran usaha keras Umno untuk memburukkan kerajaan
negeri Kedah ini.
Soalan-soalan yang dikemukakan itu adalah:

1.  Cukai  tanah  UUM  cuma RM0.20 semeter persegi, cukai tanah UiTM Merbok
RM0.55  semeter  persegi.  Kenapa  BN  Kedah tak desak kerajaan negeri bagi
rebat kepada UiTM Merbok sama? Dua-dua tu IPTA jugak kan?

2. Cukai tanah Universiti Malaysia Perlis (UNIMEPs) RM0.50 semeter persegi.
Menteri yang jaga  IPTA  hentam  Kedah  sebab  tak  bagi rebat kepada UUM,
mengapa menteri  tu tak hentam Perlis yang diperintah BN kerana tidak bagi
rebat kepada UNIMEPs?

3. Kerajaan Pusat bagi RM300 juta setahun belanja urus UUM termasuk
cukai tanah. UUM kata tak cukup duit, kemana agaknya UUM habiskan
peruntukan cukai tanah yang diberi Pusat itu?

4.  BN kata Kedah tak prihatin dekat UUM sebagai institusi pendidikan.
Baiklah  BN  yang  prihatin.. mengapa setiap pelajar nak masuk belajar
UUM kena yuran? Mengapa tak bagi percuma semuanya?

5. UUM yang mengaku tiada duit (uzur), tahun lepas umum syarikat miliknya
untung  RM80  juta. UUM dakwa bukan bussines oriented guna premis dan
tanah yang  cukainya  berstatus  IPTA  (semeter  persegi RM0.20) hingga buat
untuk besar  tapi  susah  nak  bayar  cukai ikut kadar sebenar.
Agak-agak perangai macam ni namanya bertanggungjawab ke tak?
( Sumber : HarakahDaily )
:: mase jalan2 dekat fb membe2 tadi tejumpe lak link pasei artikel nie..so,
just nak share kat sini..xbrani nak komen lebih2..ni isu sensitip..haha.. ::
juz alert je dengan isu yang berkaitan dengan tempat yang penah bagi ilmu
dekat aku dulu..(ceehhh..alert bila aku bukak intenet je laa..haha..)

:: Selamat Hari Mak ::


saya sangat sayang mak saya!..selamat hari Ibu mak..~
ade kawan aku cakap kalo kita wish dekat fb or mne2 medium maya yang len mana mak kita nak taw..huhuu..so,dia soh wish depan2 je..aku da wish..lalalalalaaa...
ni bukan ape..just nak melekatkan memori dekat tempat yang kite selalu singgah...

Hepi MOTHERs Day
=)



(Sumber: Google)

nie pic dengan mak..sebelum jalan g Tanjung Dawai..heee..dekat rumah maksu


nie dekat Tanjung Dawai..penuh dengan ikan masin..haha..tempat ni je yang cantik nak amek gmbo pun..dengan cousin cik an..


kitorang sebenanye g umah cousin dulu dekat Sungai Petani..so,terus pegi Tanjung Dawai nak pi beli ikan masin dengan belacan..hahahahaaa...

Friday, May 06, 2011

si comel ku cakkk!..~Nur Dayani Muhaimin


tadaa...ni anak sepupu rapat aku aka anak buah aku jugak la..hee..mengaku le pulak..halal laa..mintak pinjam jap ye min+kak intan..
"nak alan2"..sgt comel..


 alan2 di tepi pantai..merenung mase depan bile dah ade adek nanti..haha..kene duduk dengn acik laa...





dengan acik die ..


ni ayah dgn ibu dayani..bakla nak dapat adek baru..xsaba nak tggu baby baru dayani..hehe

Friday, April 22, 2011

MedSi

baru lepas cek senarai nama untuk ujian MedSi DPLI 30 April nie..terpaksa berdukacita sebab tak terpilih nak pegi ujian tu..tiga empat kali cuba cek kot-kot la salah isi no i/c kan..tapi result dia still sama juga

"harap maaf..Anda tidak terpilih untuk menghadiri ujian ini."

fuuhhh..rasa macam susah nak bernafas sikit bila dapat taw nie..keciwa lagi..mungkin ada hikmah disebalik yang terjadi ni..dan ada yang lebih baik lagi menanti di masa hadapan..amiiinn...

Wednesday, April 20, 2011

1 Dis 2010

boring-boring...tibe2 teringat pulak dinner KWSP Taiping last 5 month ago..best sangat..even aku dengan kawan2 dah abes praktikal dekat situ tapi kitorang still dijemput memriahkan majlis..hehee..

antara muka2 hepii malam tu..


semua yang hepii2 lagi..


ni geng2 bujang..


kami bertiga yang tak penah tak gelak..haha


korok sakan cik khai...=)


cik Murad tunjuk bakat terpendam..sedap giler dia nyanyi..


pic ramai2 lagi penutup majlis...


tenkiu sume jemput kami yea..=)





Sunday, March 20, 2011

:: untung sabut timbul, untung batu tenggelam ::

euuww..cuba nak berkias pulak kan.hehee
entri nie bdasarkan entri lepas yang aku tulis la kan..uhuu..intrvw aku dah berakhir around 1 O'clock tadi..hurmm..no komen laa..position sales executive, so no wonder la sume soalan yang panel tu tanye lebih kepada macamne nak achieve goal bila kita buat sales..ouuhh...boring! aku xminat la nak buat sales ni..cuma nak mencuba nasib..mana taw ada rezki kat situ kan..tapi rasa macam tak kot..end of d session, panel penemuduga tu cakap.."okeh.nanti kami call u back la if ada ape2 hal "..owh pehliz laa..jawapan nak sedapkan hati je lah tu..huhuu..why not kalau dia terus terang je kan cakap "maaf yea,anda bukan orang yang kami cari "..so dengan senang hati or sedih hati ke ape ke kita akan rasa oke..xlayak! so xde nak simpan or perap harapan dgn intrvw tu..haisshhh...

mase 1st aku datang tu, muka yang mula sekali aku nampak adelah sorang guy ni.(group panel penemuduga la kan).umo tak taw la..around 29 to 30++ laa..i guess da kawen kot.huhuu..(kenape mesti gelak..:)).1st pandang aku dah blh agak sikit2 la..dia ni gaya muka nak kondem orang kaw2..pastu nak blasah orang giler2 n else la yang seangkatan dgnnya..tup2 aku kene dengan dia la pulak..dia yang intrvw aku dgn sorang lagi chinese..wargghhh..stress...memang kaw2 kene..cam hampeh..segala mak nenek perli ade..takpe2..aku harus mencuba.yeaahhh!!!haha..dia perli aku sebab aku cakap nak cari pengalaman je.bukan nak keje sungguh2.eeshh..salah ke nak cari pengalaman???eee..xpaham.

ahaaa..abes kes panel penemuduga tu tadi kan..ade satu cite lagi ni yang lebih memeranjatkan aku.(act takde la teperanjat sgt pon..just teruja je lah dgn situasi tu) haha...masa sebelum dorang panggil aku masuk dalam..aku pun berangan la kan (hobi i taw,haha) then, tibe2 aku nampak ade la sekumpulan mamat2 hensem neh dok bejalan2 nak menuju ke arah kitorang2 yang tnggu nak intrvw neh.(boleh laa hensem sikit2..haha)..gaya nak up je dorang neh..macam ala2 pegawai la lbh kurang..tapi rupnye dorang ni pon nak dtg intrvw jugak.haha..u knoe wut??sorang budak tu aku kenal la pulak...laaa..budak uum jugak. aku kenal dia masa same2 kursus dekat langkawi dulu..naseb dia kenal aku jugak..kalo tak, malu i taw. :)


Friday, March 18, 2011

InsyaAllah.... :)

Berdoa kepada Allah & always believe these 3 things: Allah Answers your prayers in 3 ways: He says YES and gives it to you. He says NO and gives you better. He says WAIT and gives you the best.. :))


takutnye nak tunggu hari esok..aduhh..macam2 la aku ni.
cadangnye nak pegi walk-in-interview dekat SSL Traders esok.tapi serius aku cakap la.perasaan berdebar2 ni menganggu sungguh. macam la nak kawen esok (tapi kalo kawen lelaki yg berdebar lebih kot.takut masa nak akad nikah xlepas.hehe).haish..
mule2 aku yang beria2 nak pegi.last2 aku yang macam tak mau p pulak.jenuh kena marah dengan mak aku..alaaa..kene pegi jugak la nampaknye esok neh.
tapi....
 dalam iklan tu dia state nak 2 years experience..tapi aku ni bukan takat 2 years..1 month pon takde lagi experience pasal sales ni..nak ke dia intrview aku esok nie.. :(
tapi lagi..
mak aku cakap cuba je la dulu..'kun fa ya kun'
kalau Allah nak bagi tu tak kira la macam mana pun, InsyaAllah akan dapat..pastu mak aku cakap lagi..kalau tak dapat pun takpe..just try untuk dapatkan pengalaman cara2 nak intrvw..hmm...lastly..aku pun decide nak pegi la esok..untuk cari pengalaman intrvw..takde la nanti bila ada intrvw lain aku macam kera dapat bunga kan..huhuu..
semoga dipermudahkan olehNya esok..


(sumber google)

amiiiinnn....




Tuesday, March 15, 2011

.: Finally :.

nak tunjuk muka comel ni dulu..........

OMG..comelnye makhluk rabbit neh..rase nak picit2 hidung dia.hehe
(sumber dari google yea)

ouwhh..finally aku berenti keje jugak.heee..besenye orang kalo benti keje sedih.aku seronok pulak kan.bukan ape..bila kita keje dengan tekanan so kita tak rasa hepi n hati pn tak senang .baek benti je kan..banyak sangat masalah dalamannye bile keje dekat situ..organisasi kecik je pun..tapi bile dah bos macam hampeh..so akan jadi hampeh jugak lah suasana tempat keje tu kan..emm..anyway..tenkiu jugak la dekat my bos sebab sepanjang saya keje dua bulan lebih dekat situ saya dapat la pengalaman siket bout dunia keje yang penuh dengan dugaan dan cabaran..ceewahh..ayat nak up je..hehe..


nie lagi cumel kan..sape la punye keje masukkan dalam gelas..haha
(sumber dari google)

tadaaaaaaaaaaaaaa............



SORRY..IMAGE TAK BOLEH DI UPLOADKAN ATAS SEBAB2 TERTENTU


nie la klinik tempat aku keje..ceehh..nak promote ni sebenanye..sape2 sakit gigi pegi la cabut or tampal or else kat klinik ni yea..harga boleh tahan la mahalnye..kikikikk..kalo rase duit belebihan sila lah ke klinik ni..=)

emm..bila dah benti keje ni maknanya sekarang ni status aku adalah penganggur terhormat kembali lah kan..hehe..nak cari keje lain ni..


keje datang laaa..datang laaa....nak keje balik..tapi xmau dekat situ lagi..aaa...tlong2!!..


mesti berusaha dengan lebih kuat untuk dapatkan keje kembali..buat sementara ni nak balik rumah dulu..rehatkan otak dan minda yea..hehe..

hopefully dalam masa terdekat ni ada la rezeki untuk keje semula..bila xkeje ni, so paham2 je la kan.poket kosong kot..

amiiinnn....

semoga dipermudahkan olehNya..

Sunday, March 13, 2011

.:Kenapa Aku Masih Solo?:.

OMG...kenape banyak sangat soalan untuk aku sejak akhir-akhir ni..mostly soalan yang berkaitan bila nak kawen??..euwww..sangat2 membuatkan aku pening++++
bile jumpe sorang tanye..sorang tnye..sorang lagi, tnye lagi...fuuhhh...soalannye..dah habis blaja ye..bila nak kawen?ouuhh...sabar la weee..aku keje pun belom kot..nak la merasa pakai dwet sendirik dulu..nak pakai kete..nak beli rumah...haha..see,banyak kot impian aku nak buat lagi sebelum kawen..itu pun kalau dan laa kan..bak kata orang kalau dah sampai seru tu..tunggu ape lagi kan..sementara nak sampai seru tu try la nak penuhkan sume impian tu..
tapi
-
-
-
-
-
yang paling-paling penting skali nak bagi duit kat mak aku dulu...nak bagi mak merasa duit anak dara dia yang sorang neh..hehe..nak balas jasa dan pengorbanan mak selama ni (walaupun hakikatnya pengorbanan mak tu memang kita tak mampu nak membalasnya)..atleast nak bagi mak gembira...nak bagi mak taw,anak mak ni sgt2 menghargai ibunya yang melahirkan,membesarkan dan mendidik sampai la sekarang nie..emm..touchin' la pulak..
bak kata orang kalo ade jodoh tu tak kemana lah..hehe..



artikel ni saje nak share + nak bagitaw luahan isi hati neh.hehe..copy dari i luv islam..
(lebih kepada nak meredakan hati laa sebenarnye ni..:) hahahaa)

Sunday, March 06, 2011

I've learn t0day



“Jangan terlalu baik, saya akan merindui awak.”




i miss u...


“Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai awak.”


i like da way u smile...


“Jangan jadi terlalu rapat dengan saya, saya mungkin jatuh hati dengan awak.”



ouuchh...i tersuka u =)


Wednesday, March 02, 2011

lalalalaaa..mari menyanyi =))



euwww...abg Yi Jung & kak Ga Eul. sooooo sweet




teringin nak pegi korea.bila agaknya boleh sampai nie..cepat la masaa...=(



Tuesday, February 22, 2011

da sweet-sweet Sunday


saje nak tunjuk makanan yang sedap-sedap jea.hehe..nak suggest dekat korang laa..sedaappp....
ni suma gara-gara pegi makan dekat Taiping Sentral hari ahad aritu..jalan-jalan pastu nampak kedai siam.so,rasa macam nak try la kan..
antara menu yang macam menarik dan penah aku makan masa kat sintok dulu (makanan berunsurkan ala-ala Thai gitu..)hehe

-nasi goreng tomyam
-somtan
-pulut mangga
-nasi goreng paprik
dll
hehe..


ni nasi goreng paprik

boleh tahan la sedapnye..tapi tak boleh lawan nasi goreng daging merah yang membe aku makan la..lagi sedap beganda-ganda


nasi goreng daging merah!! wowww

ni pulak somtam!...ala-ala kerabu mangga la.tapi lagi best.makan dekat kedai tu rasa macam makan dekat restoran siam dekat sintok lak.hehe..or lagi satu rasa macam makan somtam besama2 membe2 dekat padang besar..=)

somtam lazat

lastly dah makan,ktorang pulang dengan senang hati dan perut penuh.hahaa

: saya sedih hari ini :


bila bukak facebook tiba-tiba saya jadi sedih
aduuuhhh
lain kali balik keje tak payah bukak FB lagi yea.kita perap FB lama2
saba ye hati (pujuk dengan lembut)hehe

antara sebab hati menjadi sedih:
i ---> duit saya makin bekurangan..(gaji lambat lagi..adeh..!!)
ii ---> saya rindu mak saya..(dasar anak manja)
iii ---> euwww...masalah hati (tolong control yea..!)


aik?kecik2 dah pndai cinta2

bila sedih mula rasa nak tido je...kira macam nak buang suma rasa sedih tu la kan.tapi still tak boleh hilang, melainkan kembali memohon padanNya..semoga dipermudahkan segala urusan dan dikuatkan iman serta semangat.

" When you are tired and complain about your job, Think of the unemployed, the disabled and those who wished they had your job "

emm..mudah-mudahan dipermudahkan oleh Allah..bila renung2 balik, rezki tu ada..tapi belum tiba masanya.sabar2..Usaha+Doa+Tawakal
aminn...

Thursday, February 17, 2011

Suami VS Isteri

salam....
nak kongsi satu kisah menggerunkan sket hari ni...

tadi masa tengah attend patient ade la sepasang suami & isteri ni nak buat rawatan gigi.Nak djadikan kisah, appointment petang tadi full la pulak.so,macam biasa lah..rutin harian aku kalo appointment dah penuh.seperti yang telah diajar oleh 2 orang staff yang laen.aku akan jawab mcmnie.hehe

aku:"maaf ye cik,appointment penuh la hari ni,boleh buat appointment utk esok tak?"heee...(dgn sopannye..:)))

kebetulan la pulak depan pintu masuk klinik tu ade macam air menitik dari atas.bila patient nak masuk klinik dorang tepakse elak sket ketepi supaya tak tekena air tu la..cerita ni bermula macamnie...suami isteri ni parking kete depan klinik..kirenye segala perlakuan dorang tu aku nampak dengan jelas la dari dalam klinik..so, bila dah siap parking, si isteri keluar dulu dari kereta.then baru aku nampak suami dia mengekor dari belakang..maka,berlaku lah dialog menggerunkan seperti di bawah ni:

On the way si isteri nak masuk klinik (sambil cuba nak elak dari tekena air yang menitik2 depan klinik 2.so macam slow sket la si isteri tu bejalan)

Suami: Oit,dah taw lambat dok tehegeh-hegeh apa lagi! cepat la sikit jalan tu!!

Isteri: ada air ni..nanti basah (dengan lembutnya)

Bila dah masuk klinik then aku cakap appointment penuh la pulak kan...

Isteri: macamna ni bang..

Suami: macamna apa lagi!!balik la! (dengan kasar dan mulut penuh dengan bau rokok dan aku rasa klinik masa tu dipenuhi dgn bau rokok yang sgt kuat...waaarggghhh,...geramnye aku!!!)

aku pun cakap la dekat isteri dia..akak ambik la no telefon ni,kalo nak dtg lain kali buat appointment dulu yea..tapi tak dan aku nak bagi no telefon lagi si suami dah begegas keluar dari klinik,macam nak tinggalkan isteri dia tu...Ya Allah..kesian sangat dengan akak tu..

:: aku sangat takut bila berhadapan dengan lelaki yang bengis macamtu..kesian akak tu kan..tapi tak taw la di masa-masa lain suami dia garang macamtu ke tak..haisshh...saya sangat bersimpati dengan akak tu..ya Allah mintak di jauhkan la aku daripada lelaki2 seperti itu..::







Monday, February 14, 2011

.:Garisan Cinta Laut & Langit:.



Dahulu kala, langit dan laut saling jatuh cinta. Mereka sama-sama saling menyukai antara satu sama lain. Betapa sukanya laut terhadap langit, warna laut sama dengan langit, betapa sukanya langit terhadap laut, warna langit sama dengan laut.

Setiap senja datang, si laut dengan lembut sekali membisikkan, “aku cinta padamu” ke telinga langit. Setiap langit mendengar bisikan penuh cinta laut, langit tidak menjawab apa-apa, hanya tersipu-sipu malu dan wajahnya menjadi kemerahan.


Suatu hari, datang awan... apabila melihat kecantikan si langit, awan seketika itu juga jatuh hati terhadap langit. Tentu saja langit hanya mencintai laut, setiap hari hanya melihat laut saja. Awan sedih tapi tidak putus asa, mencari cara dan akhirnya menemukan akal.

Awan mengembangkan dirinya sebesar mungkin dan menyusup ke tengah-tengah langit dan laut, menghalangi pandangan langit dan laut terhadap satu sama lain.
Laut berasa marah kerana tidak dapat melihat langit, sehingga dengan gelombangnya, laut berusaha menyibak awan yang mengganggu pandangannya. Tapi tentu saja tidak berhasil.
Lalu datanglah angin, yang sejak dulu mengetahui hubungan laut dan langit berasa harus membantu mereka menyingkirkan awan yang mengganggu.


Dengan tiupan keras dan kuat, angin meniup awan. Awan terbahagi-bahagi menjadi banyak bahagian, sehingga tidak dapat lagi melihat langit dengan jelas, tidak dapat lagi berusaha mengungkapkan perasaan terhadap langit.
Sehingga ketika berasa terseksa dengan perasaan cinta terhadap langit, awan menangis sedih. Hingga sekarang, kasih antara langit dan laut tidak terpisahkan.

Kita juga boleh melihat di mana mereka menjalin kasih. Setiap kali ke laut, di mana ada satu garis antara laut dan langit, di situlah mereka sedang bersatu.
Kadang kala kita menyedari betapa dalamnya kita menyintai seseorang di saat kita sedang kehilangannya. Dan kadangkala kita juga menyedari betapa perlunya cinta seseorang terhadap kita disaat kita amat memerlukannya.

: Moral of da story :

Cinta yang lahir dari pandangan pertama adalah cinta suci. Manakala perasaan cinta yang lahir dari kemesraan persahabatan adalah cinta sejati. Namun sukar untuk membezakan yang mana lebih abadi, cinta suci atau cinta sejati?

so,cne?ak sangat touchin' la bile bace bnde neh..hehee..ni pon copy pes gak..tapi xingt da dari mane..so credit to penulisnye yg anonymous ye..hehe

nie sume sumbangan dari rakan-rakan saye yang sgt baek hati..:credit 2 elina zaliha Mahizan & bunyamin Razi

"Sedetik….menyoroti kembali masa-masa silam,banyak yang telah disia-siakan.apa yang boleh dilakukan, hanya mampu di jadikan helaian album masa lampau yang tak mampu diputar dengan masanya untuk mengubah sesuatu yang terjadi dek perubahan zaman"


~Dalam sempit yang terhimpit, dalam mencapai yang
digapai, ku melilit tak membelit, ku melangkah tak memangkah, dan dalam diam
yang membingit, ku terus yakini Allah jualah pemberi rezeki~



~Diam tak semestinya berfikir, merenung tak semetinya mengkaji, bercakap tak
semestinya berilmu, dan bertanya tak semestinya ingin tahu..~

Thursday, February 10, 2011

OLDEN WHITE COFFE

----------------
haisshhh...just 3o minutes ago,baru balik hang out dgn Mr H & Lia..hehehe...minum2 d Olden White Coffe..hazelnut white coffe sungguh lazat..tapi tempatnye tak brape bes la.berabuk banyak..haha.len kali pegi minum kat kopitiam je lah kan3x????
3x ganda lagi bes kot dari situ...by da way,TQVM to Mr H sebab belanje kitorang lagi yea..tq100x!!!hehe

macam2 cerite laa keluar mase minum2 tu..gigi la,gemok la,K.L la,bla..bla..bla..haha.banyak lagi lah ktorng sembang tadi..enjoy laa..rase tenang sket dapat sembang2 camtu..stress ngn keje kot..Mr H cakap aku dgn Lia wanita bekerjaya.keje mengalahkan orang yg gaji 3K-4K..haha..mane taknye..malam je free.sabtu pon keje jugak..hadoiii..mane xstress
WANITA BEKERJAYA!!!

hahaha

kutuk2 Dr F pon ade jugak..maaf yea Dr...dah Dr buat perangai macamtu..kami pon terkata la sikit kan..hehee

maaf2..

thanks jugak to Mr H sebab anta balik dgn Lia..
emmm..bile balik bukak fb then tgk blog..masih sorang je lagi follower aku..xpe2..permulaan kan..tungguuuuuuuuuuuuu...hehe
sambil2 tu aku try la msg 'sahabat baik sentiasa d sisi' kan.hahaha..so,nasib menyebelahi..menerima balasan dari sana dengan riangnye.
ke'hepi'an telah melanda siket laa..untuk beberapa second ni la kan..tq2 kerana sudi mereply msgku.=)
so,blh tdo dgn lena kot malam ni.(padehal tiap2 malam pun lena kot)tapi malam ni lena lebih kot sebab ditemani bunyi bunga api yg meletop2 dari chinese taman lake view yg sambut Chap Go Mei esok..haha..
hepi Chap Go Mei untuk semua Chinese di Malaysia!(btl ke aku eje neh?)blasah je laa

ok lah.tetibe rase mengantuk pulak walopon da pekena segelas white cofee tadi..


so,gudnite lah..sweet dream..mimpi indah yea~=)
Khas untuk 'Sahabat Baik Sentiasa D Sisi
lalalaaa
daaaaaa...


Wednesday, February 09, 2011

::T.A.I.P.I.N.G::



setelah aku post banyak-banyak lagu..ni nak post entry pulak.boring punye pasal tu sebab aku share banyak-banyak lagu dari youtube ..hehee...haaa
a,ni nak share cite pasal kehidupan aku kat tepeng lak..1st entry aku dulu aku asyik dok cite pasal picnic kat langkawi je kan..hehe.xbest2.(xbest la skarang,dulu best.hehe)
-
-
-
-
-
ni gamba taman tasek tepeng!
yang pic bawah ni aku copy jek kat intenet..hehe..credit 2 empunya gamba yea..hehe

haaaa,yang bawah ni membe aku yang amek gamba..syok sangat dengan air tejun tu,,tu pasal sempat nak snap pic neh.
nie gamba last 2 week kot..aku dengan membe baek aku Lia pegi joging..pergghhh..joging dengan semangat sampai dapat la dekat bepuluh2 (bukan bepeluh2 oke!haha) gamba kitorang dekat TT tu..haha.
tanak la tunjuk gamba-gmba ktorang yang tengah semangat bejoging tu..haisshh..maluuu
hehe
=)

emm...nxt week rase macam nak ajak Lia joging lagi laa..haha..kali ni xtipu dah.joging betol2.azam nak bagi kurus..yiehaaa!!!! dengan semangatnya!!





:: Credit to my luvly Bonda =>>> mama Asiah ::



tenkiu bonda (kanan)...sweet memory ganu 2011..bonda dgn maksu dekat masjid terapung T'ganu



Jasa Bonda 

Di saat kau lena dia berjaga
Kau bersenang dia bekerja
Untuk mu tiada terbatas
Memberi tidak minta dibalas
Ingin dibinanya untuk mu
Kehidupan yang sempurna
Punya kekuatan jiwa
Punyai maruah


Leterannya dari rasa luhur
Menegur sebelum terlanjur
Itulah yang diwarisi
Pesan ibu terpahat di hati
Beringat-ingatlah berpesan pesan
Untuk kebaikan
Marah bukan kebencian
Tapi tanda sayang


Engkau semakin dewasa
Berjiwa merdeka
Sedang dia semakin tua
Membilang usia
Di saat kau berjaya
Dia tiada berdaya
Semoga kau tak lupa
Jasa bonda